Sohbet Girişi
Kategoriler
Bu akşamki İslami sohbet konumuz, namaz vakitleri ve namaz rek’at sayıları olacak. İnşallah sizlere bu konuda bir nebze olsun faydam olur.
Sabah namazı vakti: İkinci tan yerinin ağarması ile başlar, güneşin doğmasına dek devam eder. Birinci tan yerinin ağarışında sabah namazını kılmak caiz değildir. Çünkü, beyazlık (ağarlık) biraz sonra kaybolur. Buna (fecr-i kazip) yalancı ağarış, aldatıcı sabah denir.
Öğle namazı vakti: Güneşin tam gök ortasına gelmesiyle başlar, her şeyin gölgesi kendisinin iki misli olunca öğle namazının vakti biter.
İkindi namazı vakti: Öğle namazının vakti bitince, ikindi namazının vakti gelmiş ve başlamış olur. Bu ikindi vakti güneş batıncaya kadar devam eder. Güneş batınca akşam vakti başlar.
Akşam namazının vakti: Güneş battığından itibaren akşam namazı vakti girmiş olur. Güneşin battığı yerdeki beyazlığın kaybolmasına kadar devam eder.
Yatsı namazının vakti: Akşam namazının vakti sona erince başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder.
Vitir namazı vakti: Yatsı namazının vaktidir. Vitir namazı daimayatsı namazından sonra kılınır.
Bütün İslam ülkelerinde namaz vakitleri Ezan ile duyurulur.
Kerehat vakitleri: Üç vakitte namaz kılmak caiz değildir.
Sabah namazı: Dört rek’attır. Önce iki rek’at sünnet, sonra da iki rek’at farz namazı kılınır.
Öğle namazı: 10 rek’attır. Önce 4 rek’at ilk sünnet, sonra 4 rek’at farz, en sonra da iki rek’at son sünnet namazı kılınır.
İkindi namazı: 8 rek’attır. Önce 4 rek’at sünnet, sonra da 4 rek’at farz namazı kılınır.
Akşam namazı: 5 rek’attır. Önce 3 rek’at farz, sonra da iki rek’at sünnet namazı kılınır.
Yatsı namazı: 13 rek’attır. Önce 4 rek’at ilk sünnet, sonra 4 rek’at farz, en sonra iki rek’at son sünnet, en sonunda da 3 rek’at vitir namazı kılınır.
Kaynak: Tam namaz hocası
Kategoriler