10 Kasım 2015

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 77. ölüm yıl dönümü, rahmetle ve saygı ile anıyoruz.  1938 yılının Kasım ayında aramızdan ayrılan Atatürk, 77 yıldır her on Kasım sabahı saat 9:05’de çeşitli etkinlikler ile anılıyor. Çok genç yaşta vefat eden Atatürk için bütün dünya devletlerinden taziye mesajları ve o dönemin yabancı devlet adamlarının katılımı ile cenaze merasimi düzenlendi.

10 Kasım 2o15 Salı günü Bütün yurtta çeşitli anma törenleri düzenlenecek ve 1001 metre uzunluğunda ki rekor Türk bayrağı ile Beşiktaş belediyesi bir saygı yürüyüşü düzenleyecek. Bir çok Sivil Toplum Kuruluşu, Beşiktaş Belediye başkanı avukat Murat Haznedar ve binlerce vatandaşın katılımı ile sabah saat 08:00’de başlayacak olan yürüyüş, Atatürk’ün gözlerini hayata yumduğu Dolmabahçe Sarayı önünde son bulacak. ‘Sonsuza Dek’ adını taşıyan saygı yürüyüşünde 1001 metre uzunluğunda ki dev Türk bayrağı vatandaşlar tarafından açılacak ve bu da yeni bir rekor olacak.

Yazar: HAKANIM

Görüntüleme: 177 defa

Kategori: Genel

Yayınlanma Tarihi: 09 Kasım 2015

Cevap bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.