Vahide Gördüm kimdir

vahide gördümUsta oyuncu Vahide Gördüm, 13 Haziran 1965 yılında İzmir’de doğmuştur. Aslen Yunanistan göçmeni bir ailenin çocuğudur.  Gerçek ismi Vahide Perçim olarak bilinmektedir.  İzmir 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünü kazanarak yüksek öğrenimini yaptı. Bu sırada,  AST yani Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncusu olan Altan Gördüm ile tanıştı ve 1992 yılında evlendi. Okulu bitirdikten sonra Altan Gördüm’le Ankara’ya taşındı ve oraya yerleştiler. Ankara’da AST’ye girdi. Bir müddet sonra Devlet Tiyatrosu’ndan gelen teklife evet diyerek oraya geçiş yaptı ve Adana’ya gitti. 2003 yılında annesi ölünce, izin alamadı ve o gece tiyatro sahnesine çıkmak zorunda kaldı. Bunun üzerine  sezon sonunda istifa eder ve Ankara’ya döner.

2003 yılında TV’de Bir İstanbul Masalı adlı dizide rol alır, daha sonra da eşiyle beraber İstanbul’a taşınıp, yerleşir. Bu diziyle adından söz ettiren Vahide Gördüm, sırasıyla çeşitli dizilerde rol alır; Hırsız Polis, İlk Aşk, Annem, Adını Feriha Koydum ve Merhaba Hayat adlı medikal bir dizide rol almıştır.

2011 yılında meme kanserine yakalanan sanatçı, uzun bir süre tedavi görmüş ve  hastalığı yenmeyi başarmıştır. Altan Gördüm ile 22 yıl evli kalan sanatçının Alize isminde bir kızı vardır. 2013’ün Mart ayında eşinden ayrılan Vahide Gördüm kızlık soyadı olan Perçim soy adını kullanmaya tekrar başlamıştır. Yine Haziran 2013 yılında “Muhteşem Yüzyıl” dizisindeki Hürrem Sultan karekterini canlandırmaya başlamıştır.

Yazar: HAKANIM

Görüntüleme: 233 defa

Kategori: Biyografiler, Genel

Yayınlanma Tarihi: 27 Ocak 2014

Cevap bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.