Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arı kovanı nasıl olmalı
#1
Arı kovanı ağacı nasıl olmalı; Arıların yaşam alanı olan arı kovanları,  arıların çalışma düzenine uygun, standart ölçülerde, kurutulmuş kızılçam ağacından yapılmalıdır. Arı kovanı satın alırken dikkat edilmesi gereken belli başlı özelliklere dikkat edilmelidir..  Fenni kovan olarak tabir  edilen, arıcılar arsında arı sandığı olarak da telaffuz edilen arı kovanlarında önemsiz hiçbir nokta yoktur.  Sadece kurutulmuş ağaç olması yeterli değildir. Ağacın cinsi ve abadı da çok önemlidir. Orman dairesinden alınan, boyu bir metrenin altında ki,  odun vasfında ki keresteler ile kovan yapılmaz. Kerestenin uzun boylu olması çok önemlidir. En az 2 metrelik ağaç, mümkünse 3 metre eğer imkan varsa 4 metre boyunda ki keresteler tercih edilmelidir. Unutulmamalıdır ki, orman dairesi ağaçları keserken, tabandan ilk önce 1 metre keser, sonrasında iki, üç dört  metre olarak sınıflandırır. Ağacın en kötü yeri ise ilk kesilen bir metrelik bölümdür. Bakıldığında çok temiz gibi dursa da, eğilmeye, çatlamaya çabuk meyil eder. 
Türkiye’de kullanılan arı kovanları; Genel olarak kullanılan kovan tipi, langstroth  olarak isimlendirilen kovan tipidir. Bu kovanın ölçüleri ise 50.5x42.5 olarak yapılmaktadır. İç yüksekliği 26.2’dir. 10 çitalıdır.  Arıların içinde rahat dolaşması için petek çitası yerleştirildiğinde 8 milim sağda, 8 milim solda ve en altta ise  12 milimetre  boşluk olmalıdır,  mutlaka kovanın tabanında havalandırması olmalıdır. Farklı kovan tipleri olsa da genel anlamda arıcıların kullandığı kovan tipi budur.
Arı kovanı satanlar; Türkiye büyük bir coğrafyaya hakimdir ve bu yüzden ufak atölyeler olsun, sadece bu işle uğraşan büyük atölyeler olsun kovan üretimi yapmakta ve genellikle bölgesel satışlar yapmaktadır. Arıcılar kendi bölgelerinde kovan yaptırsalar da, farklı alternatifler de aramaktadırlar.
Bul
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Arı kovanı nasıl olmalı - Yazar: adMiN - 28-11-2015, Saat: 17:37

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eski Kovana Havalandırma Deliği Nasıl Açılır adMiN 1 6,321 17-03-2016, Saat: 19:03
Son Yorum: mrc9072
  İmalatçıdan Satılık Arı Kovanı adMiN 9 10,612 02-02-2016, Saat: 19:09
Son Yorum: ismailce
  Arı kovanı temizliği bakımı ismailce 0 3,598 16-12-2015, Saat: 22:04
Son Yorum: ismailce
  Satandart arı kovanı ismailce 0 2,648 27-11-2015, Saat: 22:21
Son Yorum: ismailce

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.