Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eski Kovana Havalandırma Deliği Nasıl Açılır
#1
    Arı kovanlarının tabanında mutlaka havalandırma deliğinin olması gerekiyor. Artık bunu duymayan bilmeyen arıcı kalmamıştır, diye düşünüyorum. Ancak, şu da var ki, eskiden elinde bulunan ve havalandırma tertibatı olmayan kovanı olan arıcılar ne yapacak? Kovanı atacak halleri yok, elbette ki bir çare bulmalı ve bu havalandırma tertibatını yapmalı. 
Eski arı kovanlarına havalandırma deliği nasıl açılır? Zaten arıcılar biraz kabiliyetli insanlardır, ellerinde keser, bıçkı kendi tamirlerini kendileri yapar. Bu beceriyi göz önünde bulundurarak, eski kovanınıza nasıl havalandırma deliği açacaksınız tarif edeyim.
Bu iş için 10 cm çapında boat tığı da denilen bir adet delici almanız gerekiyor, çok pahalı bir şey değil, nalburların çoğunda bulunur ya da bir marangoz arkadaşınızdan emanet alabilirsiniz. Kuvvetli bir matkap (el breyzi). 12X12 cm ebadında sineklik teli, teneke makasıyla kesebilirsiniz. Arı kovanı yere ters gelecek şekilde çevirin. Önceden işaretlediğiniz bölgeye iki adet delik delin. Daha sonra bu deliklere sineklik telini çakın. 1.5 luk ayakkabıcı çivisi olabilir. Daha sonra deliklerinizi kapatacak şekilde bir tahta bulun ve merkezden buraya çakın, çevirince delikler açılsın, kapansın. Ben bu şekilde 5 adet kovana havalandırma deliği açtım, sorunda yok. Resme tıklayarak büyültebilir ve daha dikkatli inceleyebikirsiniz.
Bul
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Eski Kovana Havalandırma Deliği Nasıl Açılır - Yazar: adMiN - 09-12-2015, Saat: 19:04
Cvp: Eski Kovana Havalandırma Deliği Nasıl Açılır - Yazar: mrc9072 - 17-03-2016, Saat: 19:03

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Arı kovanı nasıl olmalı adMiN 0 3,386 28-11-2015, Saat: 17:37
Son Yorum: adMiN

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.