Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arının İç Organları
#1
Arının solunum görevi yapan aygıtı, karın halkalarının (son halka buna dahil değil) alt yanlarında bulunan ikişer hava deliğine açılan hava keseciklerinden oluşmuştur.   Bu hava keselerinin göğüse, kanatlara, ayaklara ve başa giden özel boruları vardır. Bu boruların çevresindeki boşluklarda arının kanı rahatça dolaşır. Arının kanı plazma ve akyuvarlardan  meydana gelmiştir. Arıda alyuvar bulunmaz. Arının sırt tarafında deri, alt tarafında ise boğum boğum bir damar yer alır ve işte arının kalbi budur. Bu boğumun kasılması ve gevşemesi sonucunda kan dolaşımı sağlanır. 
Arının sinir sistemi ise, sinir telleri ve  düğümcüklerden meydana gelmiştir.  Baş ve gövdesinde birer tane olmak üzere, karın bölgesinde 4-5 adet sinir düğümleri bulunur. Baş düğümler sırtta, diğer düğümler karın bölgesindedir. Göğüs ve baş düğümleri halka biçiminde ki sinir telleri ile bağlıdır. Bu halkaların içinden ise, yemek borusu geçer, ayrıcai baştaki düğümler beyin görevini gerçekleştirir.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.