Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arılık Nerelerde Kurulur
#1
Arılık, öncelikle insanların yaşamsal alanlarından biraz uzakta olmalıdır. Karayollarından, taş ocaklarından, sanayi bölgelerinden uzak, mümkün olduğu kadar sessiz, doğal ortamlarda olmalıdır. Mevsimsel şartlara uygun, nektar akımı olan yerler, mutlaka, olmazsa olmazlarındandır. Arıcıların belli başlı sorunlarından birisidir, arıcılık belgesi olanlar, orman genel müdürlüğü, ilçe tarım ve muhtarlardan  arazi için bilgi ve izin alarak arılıklarını kurabilirler. Özel arazi sahiplerinden de izin alınarak, arılıklar kurulabilir. Devlet arıcılardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Özel arazi sahipleri ise ücret isteyebilirler. Ancak, arıların doğal tozlaşmaya katkıları artık bilim adamlarınca ispat edilmiştir. Buna rağmen yine de bağ bahçe sahipleri arııcılara zorluklar çıkarmaktadır.
Bul
Cevapla
#2
(26-11-2015, Saat: 23:25)ismailce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arılık, öncelikle insanların yaşamsal alanlarından biraz uzakta olmalıdır. Karayollarından, taş ocaklarından, sanayi bölgelerinden uzak, mümkün olduğu kadar sessiz, doğal ortamlarda olmalıdır. Mevsimsel şartlara uygun, nektar akımı olan yerler, mutlaka, olmazsa olmazlarındandır. Arıcıların belli başlı sorunlarından birisidir, arıcılık belgesi olanlar, orman genel müdürlüğü, ilçe tarım ve muhtarlardan  arazi için bilgi ve izin alarak arılıklarını kurabilirler. Özel arazi sahiplerinden de izin alınarak, arılıklar kurulabilir. Devlet arıcılardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Özel arazi sahipleri ise ücret isteyebilirler. Ancak, arıların doğal tozlaşmaya katkıları artık bilim adamlarınca ispat edilmiştir. Buna rağmen yine de bağ bahçe sahipleri arııcılara zorluklar çıkarmaktadır.

Bende de 5 kovan arı var bu arıları köy muhtarlarından izin alsak acaba köylük yerlerde de yerleşim yapabilir miyiz.
Bul
Cevapla
#3
rakım da çok önemli, neyse ilk yazım affola
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kış için ideal arılık yeri ismailce 0 3,168 27-12-2015, Saat: 17:25
Son Yorum: ismailce
  Tekelören köyünde bir arılık adMiN 1 3,085 23-12-2015, Saat: 12:06
Son Yorum: ALİ GÖK

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.