Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hakiki Bal Nasıl Bulunur
#1
    Hakiki bal nasıl bulurum diyerek, kara kara düşünenler için bir kaç tavsiyem olacak. Bal arıcıdan alınır, arıcılık yapan tanıdıklarınız var ise, samimiyetine de güveniyor iseniz aradığınız adres orasıdır. Ancak, marketlerde satışa sunulan markalı balları da tercih edebilirsiniz (bilindik marka olmak kaydıyla).  Hakiki bal nektarı bol olan yüksek rakımlı, arıcı tarafından şeker desteği yapılmadan sadece çiçek tozlarından üretilen baldır. 
Resimde gördüğünüz bal, benim ve can yoldaşlarım olan arılar tarafından yaklaşık 700 m. rakımda, hiç bir şeker desteği verilmeden üretilmiş hakiki baldır. Kara kovan diye tabir ettiğimiz, diğer adıyla tabut kovanda bu bal arılar tarafından yapılmıştır. 2015 sezonunda fazla bir üretimim olmadı, deneme üretimiydi ve sadece aile içinde tükettik. Zaten resimde de far etmişinizdir, peteğin yarısı görünüyor. Son kalan bal da bitmeden resmini çekip paylaşmak istedim. İnşallah 2016 sezonunda bu baldan verim alabilirsek  satışa da sunacağız. Fiyat olarak şimdiden bir şey de söylemek istemiyorum, hele bir hasat zamanı gelsin, bakacağız duruma. Eş dost ile tükettiğimiz bu bal hakiki baldır, tadan dostların hepsinden çok olumlu eleştiriler aldık.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.