Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gezginci arıcılık için ideal bir yöntem
#1
2016 Sezonunda olmaz da, bir sonraki yıl arıları nereye götürsem sorununu inşallah bitireceğim. Aklıma bir yöntem geldi ve eğer başarabilirsem çiçek nerede arılarım orada olacak düzenlemeyi Allah canıma sağlık verirse inşallah kuracağım. Her gezginci arıcının sorunudur, arıları nereye götürsem. Bütün dünya arıların çiçek tozları ile doğaya hayat verdiğini öğrendi, bir biz millet olarak bunu öğrenemedik. Narenciye bahçesine götürelim diyoruz, sahibinden izin istiyoruz, ukalaca ters cevaplar alıyoruz ve bu bir çok bağ bahçe sahibinin verdiği cevap. Yahu Avrupa'da ve özellikle Amerika'da bahçe sahipleri arıcılara para veriyor getir bahçeme bırak diye. Hatta Amerika'da arıcıların gelirinin %60 bölümü bu şekilde oluşuyor. Her neyse, ben aklımdaki fikri yapabilirsem taşıma sorununu kökden çözeceğim. Tabi ki bu arı sayısı fazla olan kişiler için geçerli değil ya da onlar tır gibi büyük bir araçla belki yapabilirler.
İnternet ortamında sizlerde görmüşsünüzdür kamyon kasalarında arı kovanları. Ben bunu biraz küçük çaplı yapacağım, nasıl mı? Bir tane eski model Levend marka pikap ya da AS 600 gibi bir kamyonet. Arka kasanın uzunluğunda, içten çekmeli kızaklı ya da raylı bir sistem yaptıracağım. Yani, kamyonet kasasının boyu 2.5 metre ise, üstüne çekince gelecek bir kızak, açtığımda 5 metre falan olacak. Bu sistemle kaç kovan taşırsın derseniz, ona da bir düşüncem var. Tabut karakovan diye tabir edilen kovanlarla bu işi yapacağım. Zaten tam organik olmasa da, güzel bir bal üretmeyi düşünüyorum. Benim hesabımla 50 tane kovan alır. Çekerim uygun bir yere, açarım kızağı, sererim üstüne kovanlarımı. Kimseden izinde istemiyeceğim. Yazarım kocaman kocaman tel nomu, rahatsız olmuşsa arazi sahibi gidiverir, yük haline çevirir geçer giderim başka bölgeye. Kırda bayırda uygun, güvenli bir arazi buldum mu, yarım saatte düzenlerim aracın üstünü ve kızağı. Bu maliyet olarak kaç lira tutar tam olarak hesaplamadım ama, çok büyük bir yatırım da olmasa gerek diye düşünüyorum.
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Arıcılık belgesi nasıl alınacak ismailce 0 2,378 15-12-2015, Saat: 22:46
Son Yorum: ismailce

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.