Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çiçektozu nedir?
#1
Tohumlu bitkilerde, erkek organların başcıklarında bulunan ve daha sonra dağılan erkek döl hücresidir.  Çiçektozu borusu,  bir hücreli erkek önçim (çiçek tozu taneciğinin çimlenmesi sonucunda oluşur ve boyuncuğun iletim dokusu içinde ilerleyerek yumurtalıktaki mikropile ulaşır.) Çiçektozu bölmesi, başcığın aynı tarafında yer alan iki çiçek tozu kesesinin oluşturduğu bölüm. Çiçektozu çözümlemesi,  tortulardaki,  özellikle 4. zaman'dan kalma fosilleşmiş çiçektozlarını inceleme tekniği. (Çiçektozu fosilleri her türe göre belirgin özellikler taşır ve kimyasal yapılarından dolayı [sporopolenin] bozucu etkenlere karşı çok dayanıklıdır.) Çiçektozu kesesi,  başcıklarda çiçektozu taneciklerinin oluştuğu bölme. Çiçektozu kümesi,  birbirleri ile kaynaşarak birleşmiş olan ve saçılamayan çiçektozu kütlesi. (Salepgillerde ve  ipekotugillerde görülür.)
Çiçektozu, genellikle sarımsı, bazende kırmızı esmer, beyaz ya da mavi renkte olur. Çoğunlukla yuvarlak olmakla birlikte çok değişik biçimleri de vardır. Her çiçektozu taneciği, çekirdeğimsi iki,  bazende üç hücreden oluşur: besler çekirdek denen hücre oldukça büyük, yedek besin ve oksince zengin sitoplazmalı ve iri çekirdeklidir. Öteki bir ya da iki hücreye döllerçekirdek denir.
Çiçek yaprağı,  Çiçek sapının üzerinde, çiçeğe yakın bulunan ve öbür yapraklardan değişik biçimlerde olabilen yapraklardan her biri. 
Arıcı dostların sanırım ilgi alanlarından biridir, değilse de en azından bir fikir sahibi olunması bakımından sizlerle paylaşmak istedim.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.