Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bölgesel arıcılık
#1
Arı satanlar müşterilerine kaliteli hizmet vermek zorundadır, gerçi her meslek de bu böyle olmalıdır. 2016 bahar sezonundan arılarımı çoğaltmayı düşünüyorum, nasip olursa on kovan daha alacağım. Özellikle İnternet ortamında biraz araştırma yaptım ve şaşırtıcı bilgilere ulaştım. Ben Mersin'de Arıcılık faaliyetinde bulunmaktayım ve  bölgemden de dışarıya çıkmayı en azından şimdilik pek düşünmüyorum. Bu işte henüz acemi, ancak, meraklı olduğumdan dolayı iyi de bir araştırmacıyım. İnternette paket arı satan bir kaç kişiyle telefonda görüşmeler yaptım. Elbette kimse yoğurdum kara demez ama, ben Akdeniz bölgesindeyim, adam bana diyor ki sizin bölgede en iyi kafkas arısı verim yapar. Allah Allah, yahu bu işin profosörlerini dinleye dinleye ezber yaptım, birisi değil bir çok uzman en iyi arı bölgenize uyan arıdır diyor, adam bana kafkas al diyor. Elinde Muğla arısı olsa en iyisi bu diyen satıcılara da rastlamak çok mümkün. Burası soğuk bir memleket değil ki, ne yapayım kafkas arısını, bana bölgeme uygun arı ırkı lazım. Epeyce bir araştırmam neticesinde korniyol arı ırkında karar kıldım. Bu bölgede arı satan Fatih isimli iyi de bir arkadaş buldum, siparişimi de verdim. Kısmet olursa sezonda on adet korniyol arı ile meşekkatli ama, bir o kadar da zevkli arıcılık sevdama devam edeceğim. 
Bu iş de henüz amatör olsam da arıcılık yapan dostlara tavsiyem, bölgelerine en uyumlu arı ile uğraşsınlar. Karadeniz Kafkas arısına uygun, Muğla civarı, Muğla arısı, Giresun civarı yine kendi ırkıyla arıcılık yapsın. Arı satanlar, tabi ki işini dürüstçe yapanlar var, ama, bazı uyanıklar da var ki, ellerinde hangi cins arı var ise, onu satabilmek için en iyisi bu, sizin bölgeye en uyumlu bu diyor.
Bul
Cevapla
#2
Arı satışı yapan arkadaşlar bu forumda ücretsiz reklam yapabilirler.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.