Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arıcılık yaparak para kazanılır mı
#1
Kalbini serin tut, işini iyi yaptıktan sonra niye kazanılmasın. Para kazanılır kazanılmasına ama, zenginlik hayali kuranlar için şahsen tavsiye etmem. Arıcılık işini meslek edinmiş, ciddi paralar kazananlar var, gözümle görmesem de araştırmalarım sonucunda bende öyle bir kanaat oluşmuş durumda. Bu da bir meslek, işinin erbabı olanlar para kazanıyorlar, amatörce uğraşanlar da sanırım zarar etmiyor, en azından eşiyle dostuyla yiyebileceği balını kovanlarından alıyordur. Ben nankörlük etmim, bu yıl yakın akrabamla doyasıya olmasa da kendi ürettiğim balı yedik, çok da keyifli oldu. 2016 Sezonunda arı sayımı artıracağım, 30 kovan kadar yapmayı düşünüyorum. Şimdi bir matematik yapalım. 30 adet arı kovanı her şey yolunda gitse kanımca kovan başı on kilo bal alırım ve bu da 300 kilo bal eder. Kilosunu 30 lira gibi satarım düşüncesi var. Çarptım böldüm 9 bin liralık balım oldu. Düz hesap yapıyorum, 3 ya da dört çita arı alsam, sanırım 100 lira, artı bir kovan oda 75 lira. Oydu buydu toplamda bir kovan arı 200 liraya mal olur. 30 kovan da 6 bin lira eder. Yani kısa hesap 6 bin harca, 9 bin liralık balın olsun artı 30 tane de arın olsun. Elbette ki bu hesaplar düz mantık hesabı. Bir kovandan 30 kilo bal alanda varmış, onlar bu işin erbabıdır, bunu da göz ardı etmeyin. 
Arıcılık bir sevdadır, bir aşktır, illa para kazanmak için yapılmaz. Seneye inşallah, bu klasikleşmiş sözü söyleyerekden yıllarca arıcılık yapmış kişi sayısı da oldukça fazla. Tavsiyem şudur; bir ek iş olarak yapılabilir, güzel bir hobi ve artı parasal getirileri. Arıyı seven zaten yapar, sevmeyene de üstüne para verseniz yanına yaklaşmaz. Doğayı seviyorsanız, kendinize ek bir iş arıyorsanız hiç durmayın yapın. Arıcılık yaparak hayatımı kazanacağım diyorsanız, bence, öncelikle iyi bir eğitim almalısınız. Küçük yatırımlar ile de bu işi kazanç kapısı haline dönüştürebilirsiniz. Arılarınızı hemen çoğaltma peşine düşmeyin, öğrenerek, kendinizi geliştirerek çoğaltınız. Öğrendikten sonra ise, isterseniz bin tane arı kolonisi yapın. Polen di, arı sütüydü, bal dı, propolis di, arı zehiriydi, kısacası arının ürettiği her üründen para da kazanabilirsiniz.
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Arıcılık Nedir? Arıcılık Nasıl Yapılır ismailce 0 2,647 07-12-2015, Saat: 19:55
Son Yorum: ismailce

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.