Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kütük Karakovan
#1
    Uzun zamandır aradığım tam karakovanlık ağacı buldum ve satın aldım. Kütük karakovan için bence ideal ölçüde ve görünümü de çok güzel. Bu kütüğün boyu tam 1 metre ve çapı da 58 santim. Oyması zor, bunun içini oyup karakovan haline getirmem biraz zaman alacak ama olsun, bahara inşallah bitiririm. İçine de güçlü bir koloni, iki oğulu birleştirip ya kısmet, ya nasip deyip yaylaya götürüp bırakacağım. Bu kütüğün oyulması biraz avantajlı gibi olacak, çünkü, tam merkezinde 20 santim çapında bir çürüklük var, bu çürüklük sanırım işimi biraz kolaylaştıracak. Resime tıklayıp dikkatli bakarsanız sizde fark edeceksiniz, ortasında boydan boya bir çürüme söz konusu. Ancak ağacın diğer tarafları çok sağlam, üstelik, sanırım çırası da bol. Çünkü, bu gördüğünüz kütük tam tamına 250 kilo geldi, Evet, biraz yaşlık da söz konusu ama, ben bunu çabuk kuruturum. Normalde bu ebatta ki bir ağacın 170 kilo gelmesi lazım, bunda 80 kiloluk bir fazlalık var. Sanırım çıralı çıkacak, çıksın bence daha da iyi olur. Bahar gelmeden bu kütüğü karakovan şekline getirip, resmini de sizlerle yine burada paylaşacağım. Bana göre ağacın dış kabukları ve bittikten sonraki görünümü çok şahane bir şey olacak.
Bul
Cevapla
#2
15 santim çapında bir oyuntu yaptık bakalım. Ağır gidiyor bu kütük karakovan işi, meşekkatli ve de zevkli. Ben bu karakovan kütüğünün iki başına da uçuş deliği açmayı düşünüyordum. Her yıl yönünü değişecektim, ancak, bu gün Sedat isimli bir arkadaş olmaz öyle, tek taraflı yap dedi. Arı, kararmış peteğe yumurta atmayı sever dedi. Bu arkadaşın bine yakın arısı var ve özellikle sepet kovan ve kütük karakovan balı üretiyor. Sanırım bu arkadaşın dediği gibi tek taraflı uçuş deliği açacam.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.