Telefonun icadı 10 Mart 1876

telefon keşif1Günümüzde yeni yürümeye başlayan çocukların bile ellerinde bir cep telefonu bulunmaktadır. Telefonun icat  edilmesinden önce telgraf en ileri teknolojik haberleşme aracı idi. Belirli mors alfabesi kullanılarak iletişim sağlanabiliyordu. Daha önceleri ise güvercinler, atlı ulaklar, duman işaretleri vb yöntemler kullanılıyordu.

  Alexander Graham Bell 10 Mart 1876 yılında telefonu icat etti. Bu icat iletişimde bir devrim yarattı. Sesli iletişim artık kurulabiliyordu. 1870 li yıllarda bir çok kimse telgrafı geliştirebilmek için uğraşıyordu. İçlerinden birisi yani Alexander Graham Bell bunu ilk başaran insan olarak tarihe geçti. Hayatını sağır çocukların eğitimi için harcayan Alexander Graham Bell telgrafı geliştirip daha teknolojik bir icat yapmayı düşünüyor ve bu yoldan da para kazanabilmeyi umuyordu. Bu konu üstünde yaptığı deneyler sırasında tellerdeki titreşim sesini duydu. Bu sesi muhtemelen diğer mucitler de duymuş ama farkına varamamışlardı. Bell bu zayıf sesi insan kulağının duyabileceği şekle, derin bilgilerini de kullanarak getirdi. Üzerinde yoğun çalışmalar yaptı ve sonuçta insanlık için yeni bir icat yapmış oldu. Telefon kısa sürede önce Amerika ve daha sonra da bütün dünya da yaygınlaştı.

Yazar: HAKANIM

Görüntüleme: 418 defa

Kategori: Genel, Genel Kültür

Yayınlanma Tarihi: 09 Mart 2014

Cevap bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.