Hoşgeldin, Ziyaretçi
Sitemizden yararlanabilmek için Kayıt olmalısınız.

Kullanıcı Adı/E-Posta:
  

Şifreniz:
  





Forumda Ara

(Gelişmiş Arama)

Forum İstatistikleri
» Toplam Üyeler: 269
» Son Üye: Richardskedo
» Toplam Konular: 50
» Toplam Yorumlar: 77

Detaylı İstatistikler

Kimler Çevrimiçi
Toplam: 11 kullanıcı aktif
» 0 Kayıtlı
» 11 Ziyaretçi

Son Aktiviteler
Antika Arıcı Körüğü
Forum: Arıcılık malzemeleri
Son Yorum: ALİ GÖK
29-03-2016, Saat: 09:33
» Yorumlar: 1
» Okunma: 3,859
Eski Kovana Havalandırma ...
Forum: Arı Kovanları
Son Yorum: mrc9072
17-03-2016, Saat: 19:03
» Yorumlar: 1
» Okunma: 6,321
İmalatçıdan Satılık Arı K...
Forum: Arı Kovanları
Son Yorum: ismailce
02-02-2016, Saat: 19:09
» Yorumlar: 9
» Okunma: 10,612
Strafor arı kovanları iyi...
Forum: Arı Kovanları
Son Yorum: ismailce
09-01-2016, Saat: 22:20
» Yorumlar: 0
» Okunma: 3,172
Üye Olana Bedava Arı Kov...
Forum: Yeni Fikirler
Son Yorum: ismailce
03-01-2016, Saat: 22:34
» Yorumlar: 2
» Okunma: 25,656
Satılık Karakovan
Forum: Arı kovanı satanlar
Son Yorum: ismailce
02-01-2016, Saat: 21:20
» Yorumlar: 1
» Okunma: 5,137
İmalatcıdan Satılık Ham P...
Forum: Arı Kovanları
Son Yorum: ALİ GÖK
28-12-2015, Saat: 14:36
» Yorumlar: 2
» Okunma: 5,545
Kış için ideal arılık yer...
Forum: Arılık kurma
Son Yorum: ismailce
27-12-2015, Saat: 17:25
» Yorumlar: 0
» Okunma: 3,169
Gezginci arıcılığa uygun ...
Forum: Arı kovanı satanlar
Son Yorum: ismailce
26-12-2015, Saat: 17:50
» Yorumlar: 0
» Okunma: 2,644
Kovan yerine üst katı kal...
Forum: Arıcılık Anıları
Son Yorum: ismailce
25-12-2015, Saat: 22:23
» Yorumlar: 0
» Okunma: 2,874

 
  Strafor arı kovanları iyi mi?
Yazar: ismailce - 09-01-2016, Saat: 22:20 - Forum: Arı Kovanları - Yorum Yok

İnternet ortamında anlatılanlara göre süper bir kovan, hatta süper değil, ultra süper. Tamam, kimse yoğurdum kara demez, demesin de ancak, kendi ürünlerini överken başkalarının ürünlerini de yerden yere vurmanın bence bir anlamı yok. Kendi malını öv, iyi taraflarını anlat, bilgilendirmeni yap, burasını anladık. Epeyce bir video izledim, yazılar okudum, ahşap kovanlar gibi soğuk geçirmez miş, ahşap kovanlardan daha hijyenik miş, yani ahşap kovanlar çok kötüymüş de strafor kovanlar acaip iyiymiş. 
Ben etrafımda ki arıcılardan duyuyorum ki, memnun değiller, niyesini anlatmak istemiyorum. Ahşap arı kovanlarının strafor kovanlardan iyi olduğunu iddia ederim ve bir sürü de elle tutulur, gözle görülür sebep sayabilirim. En basit bir örnek vermek istiyorum, hani straforcular diyor ya 'antibakteriyel' geçsinler bu işleri. Ben senede iki kere kovanlarımı pürmüzle yakarak temizliyorum, siz bu temizlik işini nasıl yapıyorsunuz? bu soruya şöyle akıllı bir cevap verseniz çok sevinirim.

Bu konuyu yazdır

  Üye Olana Bedava Arı Kovanı
Yazar: ismailce - 03-01-2016, Saat: 22:13 - Forum: Yeni Fikirler - Yorumlar (2)

Üye olan arıcı dostlar için yeni bir fikir geldi aklıma. Aslında epeycedir bu konu üstünde düşünüyorum ama, bir türlü belirli bir standart çerçevesinde yoğunlaşamadım.  Evet, sitemize üye olan arkadaşlar arasından birisine kovan, diğer birisine belirli sayıda petek çitası vermeyi düşünüyorum. Lakin, sadece üye olanlar için bu hediye biraz fazla gibime geliyor. Yani  100. talihli üyeye kovan ya da buna benzer bir uygulama da sakıncalı olacak gibi. En çok konu açana mı verelim, en güzel paylaşımı yapana mı verelim, ya da başka bir seçenek mi olmalı. Üye olan bir kişiye bir kovan hediye vermeye vereceğim ancak, bunun şartları ne olacak henüz kafamda oluşmadı. Bu konu hakkında üyelerimizin fikirlerini bekliyor ve ortak alınacak bir kararla bu kovan hediyesi olayını netleştirmek istiyor, yorumlarınızı bekliyorum.

Bu konuyu yazdır

  Kış için ideal arılık yeri
Yazar: ismailce - 27-12-2015, Saat: 17:25 - Forum: Arılık kurma - Yorum Yok

    Mersin'in Tarsus ilçesine çok yakın bir yer olan Karabucak ormanları arıcılar için çok ideal bir yer. Özellikle kış mevsimi geldiğinde Türkiye'nin bir çok bölgesinden gelen arıcılar bu okaliptus ormanlarında arılarını kışlatıyorlar.  O kadar çok arıcı ve arı kovanları var ki, sanırım sayısı binlerle ifade edilebilir. Çok eskiden bu bölge bataklık olduğu için Okaliptus ağaçları ile bataklık kurutma çalışmaları  yapılmış ve halende yapılmaya devam edilmektedir. Okaliptus balı için burada sabit arıcılık yapan arkadaşlarda var ama. genellikle arılar bahar geldiğinde bu bölgeden başka florası yüksek yerlere gidiyor. Bende bu kışı bu bölgede geçirecek olan, arıcılardan biri sayılırım. Henüz arı sayım az ama, resimde gördüğünüz kovanlar güçlü ve inşallah bahara da çok güçlü çıkacaklardır.  Rasime tıklayarak büyültebilirsiniz, arı kovanlarım boyasız ve öylede devam edeceğim. Malum kovan imalatçısıyım, arazide kovanları bu sayede test edebiliyorum.

Bu konuyu yazdır

  Gezginci arıcılığa uygun arı kovanı
Yazar: ismailce - 26-12-2015, Saat: 17:50 - Forum: Arı kovanı satanlar - Yorum Yok

    Ben denemedim ama, alanlardan öğrendiğim kadarı ile bu kovan Isuzi kamyonda yükleme için ideal bir ölçüymüş. Aslında diğer kovan ölçüsünden bir farkı yok, sadece yan çitaları yok. Ama, şu da bir gerçek ki; bu kovan tipini yükle yükleyebildiğin kadar, kamyoncuda çeksin ipini asla kırılacak diye korkmayın. Çünkü, üst kapak tahtası direk kovanın kasnak tabir edilen çatısına isabet ediyor ve çekilecek ipin gücüyle de kırılacak diye korkmayın. Isuzi modeli diye de buralarda adlandırılmış zaten.  kovan çita ölçülerinde herhangi bir değişiklik yok, her şey aynı. Dediğim gibi gezginci arıcılar için çok ideal bir ölçü ve yüklemede çekilen ipe karşı çok dayanıklıdır.  İsteyen arıcı arkadaşlar yorum bölümünden yazarak detaylı bilgi isteyebilir, 24 saat içinde cevap verilecektir.

Bu konuyu yazdır

  Kovan yerine üst katı kaldırınca
Yazar: ismailce - 25-12-2015, Saat: 22:23 - Forum: Arıcılık Anıları - Yorum Yok

İlk kovanlarımı yaylada evin önüne yerleştirmiştim. Haziran ayı gelince etraf evler yaylaya çıkar ve ola ki arı etraftan bir çocuğa zarar verir endişesiyle başka yere taşımaya karar verdim. Buldum bir yer, Biber dağının altında ki bir köyde akrabam var, onun orada bir yere koymaya karar verdim. Pazar sabahı erkenden biri tabut karakovan diğeri normal kovanlarımı arabanın arkasına yerleştirdim ve yavaş yavaş gittim. Amcaoğlum Musa, bizi karşıladı, arının yerini de tespit ettik. Kovanı arabadan alıp götürcem, tabut karakovan katlı ve ben bir an unutup, katı kaldırıverdim. Arılar uçuşuyor, katı geri yerleştirmek istedim, çitalar düştü, velhasılı alt kat arabanın arkasında üst kat yerde. Arılar hücuma geçti, Haziran ayı sıcak. En son bıraktım kaçtım ve arıcı bir arkadaşı aradım, dedim böyle böyle ne yapayım. Gülerek dedi ki; abi şimdi maskeni giy, katı üstüne yerleştir, yaradana sığınıp bir besmele çek ve kovanı koyacağın yere götür. Eğer bunu yapabilirsen, sende arıcı olacaksın demektir. Yaradana sığındım, besmele ve aynen dediğini yaptım. Tabi ki orada çok arı kaybım oldu ama, sevmişim bu arıyı, o sıcakta o kadar öpülmeye yine de kovanı yerine taşıdım. Şimdi sadece hoş bir anı oldu, ama o dakikalarıyaşamak, çok zor ve gergin anlardı.

Bu konuyu yazdır

  Antika Arıcı Körüğü
Yazar: ismailce - 24-12-2015, Saat: 17:53 - Forum: Arıcılık malzemeleri - Yorumlar (1)

Resimde gördüğünüz arıcı körüğü tam 64 yıllık. Üzerinde yapan ustanın ismi ve yapıldığı ticarethanenin adı da yazılı. Yaylada depo olarak     kullandığımız evin altında bu yaz temizlik yaperken bulduk, rahmetlik dedemden kalma, hatırası var. Arıcı körüğünü biraz incelediğimde çok teferruatlı mekanizmalar gözüme çarptı. İçinde çok küçük vantilatör kasnağına benzer aparat ve bu aparatı körükle çalıştıran uzantılar. İlginç bir tasarım dememe gerek yok, demek ki o zamanki teknoloji öyleymiş. Bu körük şimdikilere  pek benzemiyor, amacı aynı olsa da imalatı biraz farklı. Körükde kullanılan malzeme sanırım camız derisi, hala ufak tefek defermasyonu olsada çalışır vaziyette. Bu körüğü kısmet olursa iyi bir ustaya verecem ve bakımını yaptıracam, orjinalliğini bozmadan çalışır vaziyete getirtecem. Kullanmasam da hem hatırası var, hemde bir antika olarak saklarım, belli mi olur bakarsın biri tatlı bir para verir, satadabilirim. Körüğün saç aksamında en ufak bir çürüme yok, şimdikiler sanmıyorum ki on sene dayansın. Bu antika arıcı körüğünü incelemek isterseniz resme tıklayın ve büyültüp öyle bakın. Ben resmi biraz sıkıştırıp öyle yüklüyorum, siteye ağırlık yapmasın diye.

Bu konuyu yazdır

  Kütük Karakovan
Yazar: ismailce - 24-12-2015, Saat: 14:46 - Forum: Arı Kovanları - Yorumlar (1)

    Uzun zamandır aradığım tam karakovanlık ağacı buldum ve satın aldım. Kütük karakovan için bence ideal ölçüde ve görünümü de çok güzel. Bu kütüğün boyu tam 1 metre ve çapı da 58 santim. Oyması zor, bunun içini oyup karakovan haline getirmem biraz zaman alacak ama olsun, bahara inşallah bitiririm. İçine de güçlü bir koloni, iki oğulu birleştirip ya kısmet, ya nasip deyip yaylaya götürüp bırakacağım. Bu kütüğün oyulması biraz avantajlı gibi olacak, çünkü, tam merkezinde 20 santim çapında bir çürüklük var, bu çürüklük sanırım işimi biraz kolaylaştıracak. Resime tıklayıp dikkatli bakarsanız sizde fark edeceksiniz, ortasında boydan boya bir çürüme söz konusu. Ancak ağacın diğer tarafları çok sağlam, üstelik, sanırım çırası da bol. Çünkü, bu gördüğünüz kütük tam tamına 250 kilo geldi, Evet, biraz yaşlık da söz konusu ama, ben bunu çabuk kuruturum. Normalde bu ebatta ki bir ağacın 170 kilo gelmesi lazım, bunda 80 kiloluk bir fazlalık var. Sanırım çıralı çıkacak, çıksın bence daha da iyi olur. Bahar gelmeden bu kütüğü karakovan şekline getirip, resmini de sizlerle yine burada paylaşacağım. Bana göre ağacın dış kabukları ve bittikten sonraki görünümü çok şahane bir şey olacak.

Bu konuyu yazdır

  Çiçektozu nedir?
Yazar: ismailce - 23-12-2015, Saat: 12:40 - Forum: Arıların Beslenmesi - Yorum Yok

Tohumlu bitkilerde, erkek organların başcıklarında bulunan ve daha sonra dağılan erkek döl hücresidir.  Çiçektozu borusu,  bir hücreli erkek önçim (çiçek tozu taneciğinin çimlenmesi sonucunda oluşur ve boyuncuğun iletim dokusu içinde ilerleyerek yumurtalıktaki mikropile ulaşır.) Çiçektozu bölmesi, başcığın aynı tarafında yer alan iki çiçek tozu kesesinin oluşturduğu bölüm. Çiçektozu çözümlemesi,  tortulardaki,  özellikle 4. zaman'dan kalma fosilleşmiş çiçektozlarını inceleme tekniği. (Çiçektozu fosilleri her türe göre belirgin özellikler taşır ve kimyasal yapılarından dolayı [sporopolenin] bozucu etkenlere karşı çok dayanıklıdır.) Çiçektozu kesesi,  başcıklarda çiçektozu taneciklerinin oluştuğu bölme. Çiçektozu kümesi,  birbirleri ile kaynaşarak birleşmiş olan ve saçılamayan çiçektozu kütlesi. (Salepgillerde ve  ipekotugillerde görülür.)
Çiçektozu, genellikle sarımsı, bazende kırmızı esmer, beyaz ya da mavi renkte olur. Çoğunlukla yuvarlak olmakla birlikte çok değişik biçimleri de vardır. Her çiçektozu taneciği, çekirdeğimsi iki,  bazende üç hücreden oluşur: besler çekirdek denen hücre oldukça büyük, yedek besin ve oksince zengin sitoplazmalı ve iri çekirdeklidir. Öteki bir ya da iki hücreye döllerçekirdek denir.
Çiçek yaprağı,  Çiçek sapının üzerinde, çiçeğe yakın bulunan ve öbür yapraklardan değişik biçimlerde olabilen yapraklardan her biri. 
Arıcı dostların sanırım ilgi alanlarından biridir, değilse de en azından bir fikir sahibi olunması bakımından sizlerle paylaşmak istedim.

Bu konuyu yazdır

  Ucuz Arı Kovanı Satanlar
Yazar: ismailce - 21-12-2015, Saat: 23:18 - Forum: Arı kovanı satanlar - Yorum Yok

Ucuz arı kovanı, hem sağlam, hem kaliteli, hemde standart ölçülerde arı kovanı mı arıyorsunuz.  Üstelik İnternet ortamında ve hatta kargo bedeli de içinde olsun istiyorsunuz.  Mutlaka vardır, arayan mevlasını da bulur, belasını da, diye bir söz var ya, bu sözü de yabana atmamak lazım. Neye göre ucuz,  hangi şartlarda uygun fiyat, bence zor bir seçim. Ben bir arı kovanı imalatçısıyım, fiyatlarım forumda detaylı olarak verilmiştir. Bu sayfada da tek katlı kovan fiyatını vereyim, 75 lira evet bu sezon için bu fiyattan satıyorum. Bence uygun fiyat ayrıca üstün kalite. Bu yazıyı yazmamdaki amaç, bu şekilde bir arama yapmanın mantığı ile alakalı. Üç aşağı beş yukarı arı kovanı fiyatları belli zaten. Daha ucuza aramanın fayda yerine bir şekilde zarar getireceğini göz ardı etmeyin. Çok çok ucuza kovan buldunuz diyelim ki, oda çok zor. Çünkü, emek ağırlıklı bir ürün, işçiliği çok. Diyelim ki buldunuz ve aldınız, bir yıl sonra kullanamadıktan sonra size daha pahalıya gelmez mi? Ben kent merkezinde kovan imalatıyla uğraşıyorum, faturasız ağaç asla kullanmam. Evet vardır, kaçak ağaç ile bu işi yapanlar, belki onlar çok ucuza satar, orasını bilemem ama, mutlak suretle o kovanlar çabuk deforme olacaktır. Hani iddia da etmeyi sevmem ama, yaş ağaçdan da bu olur zaten. Açıkçası çok ucuza aramanın bence bir mantığı yok, sadece kovan işi için değil, bir çok üründe bu böyledir. Atalar boşuna dememiş 'ucuz etin yahnisi yavan olur'.

Bu konuyu yazdır

  Arı Kovanı açılırken dikkat edilmesi gerekenler
Yazar: ismailce - 21-12-2015, Saat: 18:11 - Forum: Arıların Beslenmesi - Yorum Yok

    Arı kovanı açmak özellikle acemi arıcılar için hem heyecan verici, hemde biraz korkutucudur. Ama, arıcılık sevdasına tutulmuş bir kişi açmadan da duramayacağına göre, en azından belirli kuralları hatırlatmak istedim. Arı ırkları kendi aralarında saldırganlık açısından farklılık gösterir. Örnek verecek olursak, Kıbrıs arısı, bende yok ama araştırmalarımdan biliyorum en saldırgan arı ırklarından birisidir. Bölgesel arıcılık bu yüzden çok önemlidir. Yaşadıklarımdan ve anlatılanlardan bildiğim kadarıyla en sakin arı cinslerinden birisi korniyol denilen arı ırkıdır. Amatör arıcılık yapıyorsanız tavsiye ederim. Bütün bunları göz önünde bulundurarak, arı kovanı nasıl açılır, sorusuna cevap verelim. Öncelikle arı maskemizi takmamız gerekir, körüğümüz hazır olmalı. Kovanın arka tarafına geçerek, sakin hareketler ile kapağı hafiften açalım ve köşesinde biraz duman verelim. Bir çok arıcı, ilk önce kovan arı girişinden dumanı da vermekte ve bir dakika kadar beklemektedir. Arıya dumanı yavaş ve sakince vermeliyiz. Dumanı hisseden arı,  bir acil durum sezgileyecek ve hemen bal yiyip kendi derdine düşecektir. Karnı doyan arının iğnesini batırması da biraz güçleşecektir. Bütün bunlara rağmen, arı yine de sizi iğneleyebilir, sakin telaşsız hareketler ile çitaları kontrol etmeliyiz. Sizlere ayrıca tavsiyem, kovanı açmadan önce maskenizi, tulumunuzu ve eldiveninizi giymeniz olacaktır. Nedeni de arının sizi iğneleyemeyeciğni bildiğiniz zaman, ne kadar vızıldasa da  güvenli bir maske içerisinde olduğunuz için sakinliğinizi koruyacaksınızdır. Acaba  ayağımdan mı öptü, acaba maskenin içine mi girdi telaşesi olmadığı için daha rahat hareket edeceksiniz. Bir de çita kontrolleri sırasında arıları ezmemeye çalışın, arı ölürse diğer arılar saldırı alarmı verir ve sizi korkutabilirler.

Bu konuyu yazdır

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj, konu, resim ve bilgi paylaşabilmektedir. Bu sebepten dolayı, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. sohbetche.net/forum hiçbir yasal sorumluluk ve yükümlülük kabul etmemektedir. Illegal veya yasa dışı herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda yonetim@sohbetche.net adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.